Звездата на европейския и световен клубен първенец Барселона Лионел Меси заяви, че се надява един ден да играе под ръководството на Марсело Биелса, който в момента води Атлетик Билбао.

Трикратният носител на "Златната топка" вече отписа борбата за титлата в ла Лига, след като каталунците изостават на 10 точки от лидера Реал.

"Не зная какво си мисли Пеп Гуардиола. Всички ние очакваме неговото решение", заяви Меси пред "Ла Ред" относно спекулациите за бъдещето на наставника.

"Но аз се надявам, че той ще остане дълго време. Това ще е най-добрият вариант за нас. Това е ситуация, в която той трябва да вземе решение, но това се повтаря всяка година и той винаги прави едно и също."

"Чудесно е, че нещата вървят толкова добре за Биелса. Винаги съм казвал, че той е треньор, когото харесвам. Много хора казват, че той си прилича с Гуардиола", продължи Меси.

"Ако трябва да сме реалисти, трудно ще защитим титлата си, тъй като има твърде много точки между нас и Реал. Мадридчани показаха, че са много добър отбор."

"Реал е много силен и ние нямаме друг избор, освен да се борим до края на сезона", завърши Лионел Меси, който се подготвя с националния отбор на Аржентина за приятелския мач с Швейцария в сряда.