Барселона спечели Купата на Париж, след като завърши 2:2 срещу местния ПСЖ в контролна среща. Накрая се стигна до изпълнение на дузпи, при които по-точни бяха каталунците.

Барса поведе в резултата с 2:0 след ранен гол на Рафиня в първото полувреме и попадение от дузпа на Лео Меси след почивката. ПСЖ обаче намали също от дузпа, изпълнена от Златан Ибрахимович, а десет минути преди края Камара изравни с глава.

Каталунците доминираха през по-голямата част от мача, но не създаваха много чисти положения. Домакините обаче бяха още по-пасивни в нападение. Въпреки това ПСЖ се добра до престижно равенство в редовното време, което е пето поредно в летните контроли.

За Барса това бе първи мач, в който не може да победи. Следващата контрола на каталунците е срещу Манчестър Юнайтед на 8 август. ПСЖ пък ще започне следващата седмица шампионата във Франция с мач срещу Лориен.


Барселона започна отлично и откри резултата още в 7-та минута. Алекс действа много неадекватно в защита и не пресече центриране на Алексис, което позволи на връхлитащия Рафиня да си поведе с гърди и сам срещу вратаря не сбърка и вкара в мрежата.

В 17-та минута Лео Меси напомни, че е на терена, като отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но топката срещна тялото на Алекс. Малко след това Меси отново стреля, като този път вратарят на ПСЖ Душе спаси.

Меси продължи да е доста активен и бе много близо до гола, когато засече полуниско центриране на Алексис само от непосредствена близост до първата греда, но прати топката неточно покрай гредата.

Малко по-късно аржентинецът проби сам в наказателното поле и стреля силно от малък ъгъл, но бе неточен.

Макар да не стоеше лошо на терена, за цяло първо полувреме ПСЖ нямаше нито едно голово положение.

Осем минути след началото на второто полувреме Барса удвои резултата от дузпа. Сако фаулира Алексис в наказателното поле и Лео Меси не сбърка от бялата точка.

В 60-та минута обаче и французите получиха дузпа. Лавеци изпревари Монтоя за една полувисока топка в наказателното поле и бе ритнат в глезена. Златан Ибрахимович вкара наказателния удар.

В средата на полувремето и двата отбора направиха един куп смени, като за ПСЖ излезе звездата Ибрахимович. За Барса обаче Лео Меси остана в игра. Именно той отправи изненадващ диагонален удар по земя от дистанция, който за малко да изненада Сиригу.

Малко след него Сеск Фабрегас отправи точен удар в очертанията на вратата, но в ръцете на вратаря.
 
В 80-та минута французите изравниха резултата с гол на Зумана Камара. Той засече центриране много остро с глава и направи Пинто безпомощен.

За Барса отново Фабрегас отправи силен удар, който принуди вратаря само да боксира.

В самия край на мача пък Пасторе имаше шанс да донесе победата на ПСЖ, но стреля в тялото на защитник.

При това положение мачът трябваше да се реши чрез дузпи. Играчите явно не знаеха за тази уговорка, защото започнаха да си разменят фланелките. Те обаче бяха принудени да си ги върнат, за да изпълнят дузпите.

За Барса точни бяха Меси, Шави, Сеск и Пике. Същевременно вратарят Пинто спаси впечатляващо с една ръка две дузпи - на Оаро и Грамейро и така каталунците спечелиха трофея.


ПСЖ - Барселона 2:2

0:1 Рафиня 7
0:2 Меси 53 дуз.
1:2 Ибрахимович 60 дуз.
2:2 Камара 80


ПСЖ: Душе (46 Сиригу), Жале (61 Бишевач), Сако, Алекс, Максуел, Рабиот, Бодмер, Нене, Пасторе, Ибрахимович (62 Люиндула) , Лавеци (61 Оаро)

Барселона: Валдес (46 Пинто), Алвеш (78 Тейо), Пуйол (46 Бартра), Масчерано (61 Пике), Планас (46 Монтоя), Сержи Роберто (63 Шави), Бускетс (46 Дос Сантос), Афелай (63 Иниеста), Алексис (63 Педро), Меси, Рафиня (63 Фабрегас)