Малага падна с 1:3 от лидера Барселона в двубой от 19-ия кръг на испанската Ла Лига, който се игра на стадион "Ла Росаледа".

Гостите откриха резултата в средата на първата част, след като Лео Меси получи неочакван подарък от Игнасио Камачо, върнал необмислено назад към Кабайеро. Домакините стояха много добре на терена и с изключение на минутите след гола, оказаха сериозна съпротива на своя далеч по-именит противник.

Каталунците удвоиха своята преднина веднага след почивката, когато Лео Меси пусна приказен пас към Сеск Фабрегас и испанецът нямаше какво друго да стори, освен да отбележи сам срещу вратаря.

Десетина минута преди края на мача Тиаго Алкантара се разписа след комбинация с Меси. Гостите контролираха играта, до в последната минута допуснаха гол във вратата си, дошъл след майсторско изпълнение от фаул на Буонаноте.

След заслужената победа Барса събра актив от 55 точки, записвайки най-добрия полусезон в историята на испанския футбол. Малага е пети в таблицата с 31 пункта.



Домакините започнаха доста по-агресивно и ентусиазирано от своя съперник, който не намираше точния ритъм и допускаше лесни грешки в средата на терена.

В седмата минута Иниеста подаде към Лео Меси и Уелигтон допусна много груба грешка, оставяйки носителя на "Златната топка" сам срещу вратаря Кабайеро. Последният все пак скъси ъгъла и кълбото беше избито от краката на Меси, който пропусна страхотна възможност.

След десетина минути игра момчетата на Мануел Пелегрини създадоха продължителна атака през центъра, която завърши с много силен, но и неточен изстрел от дистанция на Игнасио Камачо.

Четвърт час след началото на срещата Педро бе изведен на добра позиция, но Кабайеро правилно излезе и изби топката. Малко преди това Меси загуби контрола върху кълбото, получавайки по десния фланг.

В средата на първото полувреме преобладаваха тактическите нарушения и здравите единоборства. Играта бе твърде накъсана, като по този начин многоходовите комбинации на "блаугранас" не се получаваха.

Сеск Фабрегас реши да промени случващото се на игрището с хубав фалцов изстрел с десния крак по диагонала, но топката профуча на три метра встрани от вратата на домакините.

В 26-тата минута Иниеста изведе Фабрегас отляво, той веднага му върна топката и най-добрият футболист на Евро 2012 стреля от движение с десния крак, но Кабайеро парира по чудесен начин.

Само няколко секунди след това Игнасио Камачо направи непростима грешка в средата на терена. Полузащитникът реши да върне назад към своя страж, но не забеляза присъствието на Лео Меси, който притича, финтира Кабайеро и с десния крак прати кълбото в опразнената врата.

Минута след това Андрес Иниеста се разходи между защитата на домакините и остави за връхлитащия Сеск Фабрегас, който стреля по земя с левия крак на границата на наказателното поле. За щастие на Малага, кълбото профуча покрай дясната греда.

Малко по-късно домакините внесоха смут в наказателното поле на каталунците, където не се намери футболист на Малага, който да нанесе решителен удар в купа от играчи и защитата на Барса изчисти с дружни усилия.

След центриране на Хоакин отляво Роке Санта Круз и Мартин Демикелис скочиха заедно за високо топка и бившите съотборници в Байерн Мюнхен си попречиха в нанасянето на силен удар с глава. В крайна сметка Виктор Валдес улови без проблеми насоченото към него кълбо.

Сеск Фабрегас реши да провери реакцията на Кабайеро с шут от 25 метра, но халфът на Барселона не бе настроил мерника си. В ответната атака Иско центрира много слабо по земя и Валдес улови.

В 44-та минута Дани Алвеш центрира отдясно и Шави свали за останалия сам срещу Кабайеро Лионел Меси. Съдийската бригада веднага отсъди засада, макар при подаването на Алвеш, само Меси да бе зад гърба на отбраната.

Статистиката на почивката показа 61% владеене на топката за каталунците, които бяха отправили шест изстрела, срещу два на своя сърцат опонент.

След подновяването на играта Елисеу и Хоакин опитаха късмета си от пряк свободен удар, но и двамата нацелиха построената пред тях стена.

В 50-тата минута на двубоя Лионел Меси показа за пореден път, че може не само да бележи гол след гол, но и да подава по великолепен начин. Аржентинецът разсече защитата на Малага с фантастичен извеждащ пас вляво към Сеск Фабрегас, който си спря с левия крак и после прати кълбото с десния по диагонала в мрежата на домакините.

Домакините се опитаха да отговорят с удар на Елисеу, който бе избит в корнер, от който не последва нищо опасно пред вратата на Виктор Валдес. В средата на второто полувреме Иниеста изведе Алба по левия фланг, но бекът опита неуспешно прострелно центриране.

Двайсетина минути преди края на редовното време Сеск Фабрегас се опита да изненада Кабайеро с доста интересен удар, който се получи нещо средно между центриране и директен обстрел. Стражът на Малага изби в корнер с върха на пръстите си.

В 82-та минута влезлият като резерва Тиаго Алкантара получи топката в близост до страничната линия, залъга съперник, игра на двойно подаване с Лео Меси и след това с безпощаден шут с левачката опъна мрежата на домакините.

В 89-тата минута на срещата Диего Буонаноте застана зад топката при пряк свободен удар за домакините и завъртя топката майсторски над стената с левия крак, намалявайки резултата на 1:3.

В последните секунди Барса сътвориха мълниеносна контраатака, на върха на която се оказа Алексис Сначес. Чилиецът обаче не успя да реализира, останал сам срещу Кабайеро.

Малага - Барселона  1:3

0:1 
Лионел Меси - 27'

0:2  Сеск Фабрегас - 50'

0:3  Тиаго Алкантара - 82'

1:3  Диего Буонаноте - 89'



Малага:
  Кабайеро, Демикелис, Уелигтон, Санчес, Монреал, Тулалан (Итура - 69'), Камачо, Иско, Елисеу (Буонаноте - 62'), Хоакин (Портильо - 84'), Санта Крус

Барселона:  Валдес, Пике, Масчерано, Алба, Алвеш, Бускетс, Шави, Иниеста, Сеск (Алкантара - 73'), Меси, Педро (Алексис - 78')