Андрес Иниеста успокои феновете на Барса и обяви, че очаква да бъде постигнато споразумение за новия му договор.

Напоследък се появиха информации, че полузащитникът е отхвърлил първата оферта на каталунците, тъй като не е останал доволен от финансовите параметри в нея.

Това дори породи слухове, че клубове от Англия следят ситуацията с него и са готови да опитат да го привлекат предлагайки му солидно възнаграждение.

„Няма как да контролирам всичките неща, които се написаха в пресата за новия ми договор. Моето желание и моята мечта обаче е да приключа с футбола тук. Това са намеренията и на клуба, което ме радва“ заяви Иниеста на пресконференция.

„Не е станало нищо изключително и няма война Барселона – Иниеста. Сигурен съм, че ще постигнем споразумение. Тук се чувствам страхотно, все още съм на 29 години, така че ми предстоят още много години футбол“ добави той.

„Не се интересувам от никакви сравнения. За мен най-важното е, че клубът иска да играят тук, а и моето желание е същото. Не става въпрос за пари нито за това дали съм втори, четвърти или пети в отбора. Моето желание е да продължа да се подобрявам и да побеждавам“ каза още Иниеста.