Тибо Куртоа е на първо място в списъка на Барселона за заместник на напускащия Виктор Валдес, твърди вестник „Спорт“.

Белгийският страж и преди бе свързван с каталунците, като сега изданието твърди, че Андони Субисарета е започнал сериозна офанзива за привличането му.

Изданието обаче отчита, че до сделка няма да се стигне лесно, тъй като играчът е собственост на Челси и има договор със Сините до 2016-а година.

В момента той кара 3-ия си сезон под наем в Атлетико Мадрид и продължава да демонстрира великолепни качества, въпреки че е само на 21 години.

Лондончани го купиха за 9 милиона през 2011-а, забелязвайки потенциала който притежава и  със сигурност ще искат да го задържат и да го направят наследник на Петер Чех.

Твърди се, че самият Куртоа предпочита да остане в Испания и ще се радва да играе за Барса, но в крайна сметка няма да има последната дума.

„Той е страхотен вратар, когото наистина харесвам. Веднъж се срещнахме в ресторант в Мадрид и се поздравихме. Последната дума обаче ще бъде на Субисарета“ заяви президентът на шампионите Сандро Росел, така че засега не е ясно дали Куртоа ще пристигне на „Камп Ноу“.