Опашкарят Осасуна стана първият отбор през този сезон, който успява да измъкне точка от испанския първенец Барселона. Двата тима завършиха 0:0 в двубой от деветия кръг на испанската Ла Лига, който се игра на стадион "Естадио Ел Садар".

Сеск Фабрегас направи най-сериозния пропуск в срещата, когато шутира над вратата, останал очи в очи с вратаря на домакините Фернандес в средата на втората част.

След нулевото равенство днес Барселона развали своя 100% актив и в момента има 25 точки, докато Осасуна е със седем пункта, излизайки от "зоната на здрача".



В началото на срещата липсваха интересни моменти пред двете врати, като след пас на Андрес Иниеста правилно бе маркирана тънката засада на отскубналия се от защитата на противника Неймар.

Десетина минути след началото Неймар навлезе рязко в наказателното поле и топката му бе отнета от Марк Бертран, след което кариоката се строполи на терена, в очакване на съдийски сигнал. Такъв правилно не последва.

След това Адриано се опита да центрира, но изпълнението му бе под всякаква критика. Андрес Иниеста реши да опита късмета си със силен удар от дистанция, който не затрудни заелия добра позиция Фернандес.

Педро осъществи хубав индивидуален пробив, но точно пред наказателното поле на домакините бе затворен и не успя да стреля. Той бе принуден да върне назад, но шутът на Иниеста бе доста висок.

Една от малкото акции на Осасуна в предни позиции бе топовният изстрел на влезлият в началото на мача като резерва Онву, но топката мина доста встрани от вратата на каталунците.

Половин час след началото на двубоя Сеск Фабрегас се опита да засече с глава центриране отдясно на Монтоя, но топката дойде дълга за полузащитника, който влезе в дискусия с рефера и получи жълт картон.

"Блаугранас" владееха инициативата, но трудно успяваха да стигнат до положение, в което да стрелят към вратата на противника. Педро опита силен щут от въздуха, но Арибас подложи тялото си.

Барса направи най-големия пропуск в срещата малко преди почивката, когато след центриране от корнер Марк Бартра нанесе удар с глава от седем метра, но топката профуча над напречната греда.

В добавеното време на първото полувреме Роберто Торес се опита да изненада Виктор Валдес, но изстрелът на първия попадна право в ръцете на стража.

След подновяването на играта Барса продължи да натиска, но така и не успяваше да намери пролука през добре построената защита на своя опонент. След центриране отдясно Неймар се опита да протегне крак и да засече, но без успех.

Десетина минути след това Сеск Фабрегас издебна грешка в защитата на противника, но от малък ъгъл отправи много слаб удар право в ръцете на Фернандес, който по никакъв начин не бе затруднен.

Точно след час игра Сеск Фабрегас направи непростим пропуск. Той бе изведен по прекрасен начин от Шави, но останал очи в очи с вратаря на домакините, Сеск би мощно над вратата. Малко след това Шави се опита да изведе и Неймар с пас по конец, но този път защитата на Осасуна внимаваше.

Последва прострелно центриране отляво на Адриано, но Шави бе на метър и половина от топката. На отсрещната врата Куевас шутира покрай вратата, пазена от Валдес.

В средата на втората част Неймар навърза няколко футболисти на противника и пусна вдясно към Монтоя, който действа като типичен защитник, печелейки само корнер, макар да имаше възможност да бие или да подава точно. Секунди след това Сеск стрлея покрай лявата греда.

Двайсетина минути преди края на редовното време Барса извади тежката артилерия, пускай Лео Меси. Аржентинецът обстрелва вратата на домакините в 78-та минута, но топката мина доста встрани от целта. Малко след това суперзвездата не успя да засече от въздуха подаване от дълбочина.

В заключителната част на двубоя Меси намери Иниеста в наказателното поле, но топката бе отнета от краката на футболния магьосник. Тейо опита остро центриране отдясно, но Фернандес улови.


Осасуна - Барселона  0:0


Осасуна:  Фернандес, Арибас, Лотис, Бертран, Дамия, Силва, Лоло, Торес, Сиси (Онву - 6'), Куевас (Ойер - 81'), Риера (Пунал - 67')

Барселона: Валдес, Бартра, Пуйол, Адриано, Монтоя, Бускетс, Шави (Меси - 68'), Иниеста, Педро (Тейо - 76'), Фабрегас, Неймар