Треньорът на Барселона Херардо Мартино остана спокоен, въпреки предстоящите важни мачове на отбора.

Утре каталунците срещат Милан в Шампионската лига, а в събота е голямото дерби с Реал Мадрид, като тези мачове идват, след като през уикенда отборът загуби първите си точки в Примера дивисион.

„Да, мачовете през тази седмица са важни, но в никакъв случай не са решаващи. Освен това аз винаги мисля за двубоя, който предстои, така че сега в главата ми е само сблъсъкът с Милан. От сряда ще мисля за Реал. Разбирам, че това са важни двубои, от които мнозина ще направят изводи за моята работа, но тук изискванията са големи, така че всеки мач е като изпит“ заяви Мартино на пресконференцията днес.

Специалистът за пореден път бе запитан за ротациите, които прави. „Целта им е да стигнем в добра форма до края на сезона. Тук дойдохме 22 играчи, тъй като това е важен мач и е от значение да бъдем заедно. Ако постигнем добър резултат той почти сигурно ще ни гарантира класиране напред“ изтъкна той.

„Меси е добре. Възстанови се по-бързо от очакваното. В Памплона записа минути, както искахме, така че всичко е наред. Що се отнася до липсата на Балотели, това е лошо за публиката, но и добре за съперника“ добави босът.

„Миналия сезон загубихме тук и знаем, че съперникът е отбор с големи традиции, който със сигурност ще се опита да покаже най-доброто от себе си. Ние ще се стремим към своята игра и ще се опитаме да не допускаме да бъдем хванати на контраатака“ каза още Мартино.