Капитанът на Барселона Карлес Пуйол не счита, че съботното дерби с Реал ще бъде от решаващо значение за титлата.

Каталунците приемат големия си съперник с 3 точки преднина пред него и както обикновено мачът е очакван с много голям интерес.

„Този двубой няма да определи шампиона, защото до края на сезона остават още много срещи. Както винаги обаче той е важен за самочувствието на тимовете. Трябва да внимаваме с контрите на Реал, защото те имат много бързи играчи“ коментира защитникът, който е готов за игра, въпреки че пропусна сблъсъка с Милан.

„Миналите 7 месеца бяха наистина много трудни за мен, но сега всичко е зад гърба ми. Чувствам се добре и ако треньорът прецени, че има нужда от мен, аз ще бъда готов“ добави Пуйол, който защити съотборника си Хавиер Масчерано след получените критиките заради гола от страна на Милан във вторник.

„Всички са много взискателни към него, а никой не отчита, че през последните 3 сезона играе на много високо ниво. Не са много футболистите като него. Ако трябва да направим видео с моментите, в които ни е спасил, то определено ще бъде доста дълго. Справя се отлично на тази позиция“ категоричен е Карлес.