Милан - Барселона, мач от 5-я кръг на Група H на Шампионската Лига. Стадион "Сан Сиро", начало 21.45 часа.


Групата на Милан:
Вратари: Абиати, Амелия
Защитници: Антонини, Бонера, Неста, Тайво, Тиаго Силва, Дзамброта, Йепес
Полузащитници: Амброзини, Акуилани, Боатенг, Емануелсон, Ночерино, Зеедорф, Ван Бомел
Нападатели: Ибрахимович, Пато, Робиньо

Контузени: Гатузо, Касано, Мексес


Групата на Барселона:
Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Максуел, Пике, Пуйол, Абидал, Фонтас
Полузащитници: Масчерано, Фабрегас, Бускетс, Шави, Тиаго, Кейта, Куенка
Нападатели: Меси, Вия, Педро, Алексис Санчес

Контузени: Адриано, Афелай, Иниеста
Наказани: Дани Алвеш


Прогноза: Дербито на кръга в Шампионската Лига между Милан и Барселона трябва да определи кой ще е победител в групата. И двата отбора вече са се класирали за осминафиналите, но е много важно кой ще има преференциална позиция при жребия.

В момента Барселона има предимство пред Милан и дори равенство ще е достатъчно, предвид почти протоколния домакински мач срещу Бате в последния кръг.

Милан от своя страна има нужда единствено от победа. "Росонерите" се намират в нелоша форма, като имат 6 победи в последните 8 мача във всички турнири. Барселона от своя страна още няма загуба през сезона.

Каталунците обаче имат известни кадрови проблеми, тъй като Пеп Гуардиола няма да може да разполага с двама от най-важните си играчи - контузения Иниеста и наказания Дани Алвеш. Намиращият се в много добра форма напоследък Адриано също не е на линия.

В Милан отсъстват трайно контузените Гатузо, Касано и Мексес, но за разлика от първия мач между двата отбора, този път в редиците на "росонерите" ще присъства Златан Ибрахимович, който ще е жаден за реванш срещу бившия си тим.

При други обстоятелства Барселона би била фаворит за победата, но точно в този двубой каталунците биха се задоволили и с равенство.


Резултат 1:1