Вицепрезидентът на Барселона Хосеп-Мария Бартомеу потвърди, че тимът сериозно търси нов вратар и в списъка са Пепе Рейна и Марк-Андре тер Стеген.

През последните месеци периодично се появяват играчи, които са свързвани с каталунците, след като още по средата на миналата кампания Виктор Валдес обяви, че ще напусне отбора след края на този сезон.

„Ние търсим нов футболист на тази позиция от януари и сме в напреднали преговори за привличането на такъв играч. Искаме да обявим кой ще дойде в началото на 2014-а година и мога да потвърдя, че Тер Стеген и Рейна са сред малкото кандидати, които остават в нашия списък“ заяви Бартомеу.

Вратарят на Борусия Мьонхенгладбах получава сериозни похвали за изявите си от известно време, а Рейна е бивш играч на Барса и в последните години се утвърди като един от водещите играчи на позицията си. Той обаче няма бъдеще в Ливърпул, а през този сезон играе под наем в Наполи.

Бартомеу обаче изтъкна, че намеренията на Барселона са твърдо да бъде привлечен само един вратар, така че тимът ще трябва да сведе избора си само до едно име.