Този път паузата за мачовете на националните отбори не само не донесе лоши новини за Арсенал, ами имаше добри такива.

Тио Уолкът е напълно възстановен от контузията си и ще се завърне в състава на "Артилеристите" за мача срещу Саутхямптън през уикенда.

Крилото претърпя операция на коремни мускули в средата на септември, като очакванията бяха да се завърне в игра до един месец. Той обаче получи усложнения и това се забави допълнително с още няколко седмици. Сега обаче всичко е наред и той може дори да започне като титуляр срещу Саутхямптън.

"Тио ще се завърне в състава за събота. Напълно здрав е. Разбира се, не е играл от много време, включително и за резервния отбор. Но ще го включа в състава за събота", коментира Венгер.

Французинът разкри още, че Томаш Росицки е бил болен преди няколко дни, но вече е провел две нормални тренировки и също може да бъде включен в състава. Възстановяването на Лукас Подолски също върви добре и той ще се завърне в игра след 3 седмици.

Същевременно Венгер отрече за конфликт с ФА заради участието на Джак Уилшър в националния отбор на Англия. Първоначално имаше спекулации, че халфът отново се е контузил и това е създало напрежение между Арсенал и федерацията. Венгер обаче опроверга това.

"Първо, Джак не е контузен. Информацията в медиите не беше вярна".

"Второ, нямам проблем с ФА. Те уважиха напълно това, което ми бяха казали. То беше Уилшър да играе един мач и да е на пейката в другия. Те направиха това много добре".