Сеск Фабрегас призна, че това е бил първият лош на Барселона за сезона, след като снощи каталунците паднаха с 1:2 от Аякс.

Те играха с човек повече почти през цялото второ полувреме, но така и не успяха да избегнат първата си загуба през кампанията и серията им без поражение приключи на 20 мача.

„През първото полувреме е ясно, че не бяхме на ниво. Липсваше ни агресия, желание и определено бяхме зле. Тичахме много, но не бяхме ефективни. Те успяха да използват слабостите ни в защита и след това не успяхме да се възстановим. Мисля и че бяхме изненадани от енергията в тяхната игра, за което заслужават поздравления“ сподели Сеск.

Той получи жълт картон, който ще го извади от последния мач от групата срещу Селтик, но пък ще бъде на линия за 1/8финала. Барса пък ще има нужда от точка в сблъсъка с шотландците, за да си гарантира първото място в групата.

„Когато играех в Арсенал също имахме лоши двубои. Ясно е, че няма как винаги да печелиш, така че това е момент, в който е необходимо да запазиш спокойствие и в следващия мач да се подобриш. В крайна сметка загубата не е фатална, така че това не бе лош момент, за да паднем“ добави Фабрегас.