Треньорът на Барселона Херардо Мартино опита да запази спокойствие след второто поредно поражение на отбора му. 

Каталунците паднаха за първи път в шампионата след 0:1 от Атлетик Билбао и преднината им пред Атлетико бе ликвидирана и съответно намалена на 3 точки от Реал Мадрид. Аржентинецът обаче изтъкна, че всъщност не е станало нищо драматично. 

„Вие, журналистите, се водите единствено от резултатите, които за нас са негативни в последните два мача и затова пресилвате нещата. Мога обаче спокойно да кажа, че през първото полувреме играхме по-добре от вачовете, в които имаме предимство” заяви Мартино. 

„Неприятно е когато въпреки че сме играли добре сме загубили, но това се случва. За мен важното е, че видях една силна Барса и предвид показаното без съмнение трябваше да вземем нещо от двубоя” добави той. 

„До 70-ата минута бяхме по-добре от Атлетик и контролирахме мача. Единствено ни липсваше прецизност пред вратата на домакините. След като те вкараха разбира се ситуацията се промени. Съжалявам, че имахме достатъчно положения ние да открием резултата, което със сигурност щеше да даде различен развой на събитията” изтъкна още Мартино.