Полузащитникът на Барселона Алекс Сонг е на мнение, че каталунците са най-добрият отбор на планетата, въпреки двете поредни загуби от Аякс и Атлетик Билбао.

"Ние сме най-добрият отбор в света, но трябва постоянно да подобряваме играта си", сподели Сонг пред вестник "АС".

"Нашите съперници се учат бързо и работят много здраво, за да ни победят. Но не може да спечелиш мач, преди да го изиграеш. Ние трябва да покажем, че сме най-добрият отбор в света, трябва да печелим всичките си мачове."

"Не е престъпление да загубиш мач. Ние сме професионалисти, имаме страхотни футболисти в състава и всеки от нас трябва да се фокусира в предстоящите мачове."

"Наясно сме какво се случи и бяхме критични към себе си. Сега гледаме напред, за да поправим грешките. Това правим на всяка тренировка."

"В сравнение с първата ми година, сега се чувствам по-добре. Когато отидеш в друга държава трябва да се адаптираш към езика и културата, което отнема време."

"Ние сме като едно голямо семейство и всички в отбора ме приеха добре. Сеск Фабрегас ми е като брат, той беше до мен в трудните моменти в началото и ме накара да се чувствам по-добре."

"Сега разбирам езика по-добре, макар че все още ми е трудно да се изразявам. Но животът е по-хубав и аз съм щастлив", добави Сонг.