Защитникът на Манчестър Сити Пабло Сабалета очаква с нетърпение да се изправи срещу своя приятел Лионел Меси.

Неговият отбор се изправя срещу Барселона в осминафиналите на Шампионската Лига. Двамата са добри приятели от националния отбор на Аржентина, както и от престоя на Сабалета в испанската Примера Дивисион.

"Играх срещу Лионел за Еспаньол срещу Барселона", коментира Сабалета пред официалния сайт на Манчестър Сити.

"Спомням си и във втория ми сезон със Сити, когато играхме на Ноу Камп за трофея Жоан Гампер и победихме с 1:0 с гол на Мартин Петров. Смятам, че в момента сме равностойни".

"Когато бяхме в Барселона бяхме много близки приятели, защото живеехме в един град и се познавахме от дълги години. Точно започвах в Еспаньо, а Лионел беше в Барса. Когато подписах с Манчестър Сити, два дни по-късно дойде новината, че Шейх Мансур е купил клуба".

"Лионел винаги ми припомня как преминах в Сити в толкова удачен момент. Той ме пита много за Сити, но аз не знаех много. Още говорим често по въпроса, плюс това аз все още съм тук".

"Като играч трябва да опитваш да спечелиш навсякъде, където участваш. Разбира се, има разлики между различните турнири".

"Висшата Лига е от 38 мача, докато в Шампионската Лига и Световното първенство има по-малко мачове и всичко може да се случи".

"От моя личен опит, да спечеля Висшата Лига бе специално, защото означаваше всичко за играчите и феновете. Що се отнася до Шампионската Лига, играем срещу най-силните отбори в Европа, но ще дадем най-доброто от себе си и във футбола никога нищо не се знае".