Виктор Валдес още не е решил къде ще продължи кариерата си. Вратарят напуска Барселона след края на сезона и става свободен агент.

„Ще проявя уважение до края, така че няма да съобщавам нищо официално, за да не повлияя негативно на отбора. Идва времето, в което трябва да взема решение. Имам няколко опции, но все още нищо не съм решил“ заяви футболистът на пресконференция днес.

Запитан за неговия заместник, Валдес изтъкна: „В крайна сметка клубът ще реши. Аз бих се радвал, ако футболист от школата получи възможност за изява, както беше с мен преди години. Надявам се, че моята кариера тук ще послужи за пример на вратарите от академията и ще ги накара на вярват, че могат да постигнат това“.

Естествено той не подмина цялостната тема за Барселона и също смята, че срещу клуба се води кампания. „Още от няколко месеца се вижда, че има кампания срещу отбора, защото се пишат само негативни неща. Сигурен съм обаче, че всички ще останат единни и ще преодолеят трудностите“.

Валдес вече е възстановен от контузията си и се надява да се завърне в игра за мача срещу Елче на 5 януари. Той пострада в мача на Испания с Южна Африка на 19 ноември и оттогава се лекува.