Френският шампион Пари Сен Жермен обмисля възможността да атакува суперзвездата на Барселона Лео Меси, твърди „Паризиен“.

Според изданието аржентинецът не се чувства добре напоследък в испанския клуб, заради проблеми с финансовите власти, отношението на част от ръководството към него и това, че трябва да дели славата с новопривлечения Неймар.  

Заради неограничените си финансови възможности парижани са способни дори да платят неустойката по договора му, която е в размер на 250 милиона евро, но те считат, че ще могат да го вземат срещу по-малка сума, от порядъка на 150-180 милиона, особено ако футболистът изяви желание да напусне.

Както е известно през лятото Барса проявяваше интерес към защитника на ПСЖ Тиаго Силва, само че французите отбиха атаките, а президентът Насел Ал Келайфи дори заплаши каталунците, че ако продължат с опитите да уредят бразилеца, ПСЖ ще направи опит да вземе Меси.

Сега се твърди, че това би могло да стане реалност, въпреки че  Меси неведнъж е изтъквал, че в Европа би играл само за тима от „Камп Ноу“. Във футбола обаче никога не можеш да бъде сигурен какво ще се случи, а и парите са способни да отворят врати, които на пръв поглед изглеждат много сериозно залостени.