Вратарят на Борусия Мьонхенгладбах Марк-Андре тер Стеген отказа окончателно да остане в клуба и това почти сигурно означава, че ще замени Виктор Валдес в Барселона.

От германския тим потвърдиха, че футболистът е отказал офертата да поднови договора си, който изтича през лятото на 2015-а. Това означава, че след края на този сезон играчът ще бъде продаден, тъй като цената му иначе ще падне сериозно.

„Тер Стеген ще напусне Борусия. Той ни информира, че няма да приеме предложението да поднови договора си. Неговото решение обаче не ни изненада. Предполагам, че ще премине в отбора, с който е свързван от известно време“ заяви спортният директор Макс Еберл.

„Да взема подобно решение не бе лесно. Вярвам обаче, че феновете ще ме разберат. Не искам обаче да коментирам мотивите си. Мислех за това дълго време. Винаги казвах, че ще реша през зимата и точно това направих. Докато играя за този отбор обаче ще продължа да давам най-доброто от себе си“ каза самият Тер Стеген.

Той запази 6 сухи мрежи досега през сезона и помогна на Борусия да е в челото на класирането, като третото място на тима в момента му дава шансове да постигне участие в Шампионската лига през следващия сезон.