Халфът на Барселона Сеск Фабрегас заяви, че гневната му реакция при смяната в мача с Леванте не е била продиктувана от решението на треньора Херардо Мартино. 

Националът показа ясно, че не е щастлив напускайки терена, което бе изтълкувано като разочарование от това, че наставника му решава да го извади. След мача обаче Сеск замаза случилото се. 

„Не бях ядосан от смяната си, а от мача и от това, че не можехме да вкараме втори гол. Имахме шансове да спечелим, натискахме ги, но това не бе достатъчно. Излизайки показах разочарованието си от факта, че така и не успяхме да се разпишем” заяви Фабрегас. 

Той все пак не драматизира излишно загубените две точки, въпреки че това бе второто поредно равенство на Барса и авансът на тима пред Реал бе намален само на точка. 

„Разбира се, че не сме щастливи, тъй като резултатът не бе добър. Има обаче време да реагираме и не е станало нещо фатално. Желанието ни е да печелим всеки сблъсък, но този път нямахме шанс. Голът, който съперникът вкара, го вдъхнови и те заиграха с голяма енергия. Подходът ни към мача обаче бе на ниво, което е важно” добави Фабрегас.