Треньорът на Барселона Херардо Мартино очаквано бе разочарован след загубата от Валенсия с 2:3, която почти сигурно ще свали отбора му от първото място в класирането.

„Всеки път, когато губим съм притеснен и след този мач не е по-различно, въпреки че имахме много силен период в двубоя. Трудно ми е да обясня станалото, но мога да обещая, че ще се борим до край за всеки един трофей“ заяви аржентинецът.

„През първия половин час играхме добре и всичко бе наред, така че бях спокоен. Имахме преднина, но след това допуснахме гол точно преди почивката, който ни обърка и промени ситуацията. След подновяването на играта ни вкараха ново попадение и вече бяхме под напрежение. Във футбола трябва си концентриран непрекъснато, защото грешките се наказват“ добави той.

„Трябва да забравим случилото се, защото не е станало нищо фатално и точно това казах и на момчетата. Дадохме възможности на Валенсия и те се възползваха. Не е приятно да губиш, но трябва да продължим напред“ изтъкна още Мартино.

„Опитахме да реагираме, но не съумяхме да направим пълен обрат. Просто не се получи, а и съперникът беше много ефективен. Ще опитаме да изчистим грешките си и се надявам, че ще успеем“ каза наставникът, който още в началото на пресконференцията изрази съболезнования на семейството на Луис Арагонес.