Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес не планира да играе в Англия дори и в края на кариерата си.

Той подписа нов договор с тима, а наскоро мина границата от 700 мача за каталунците. Въпреки това има слухове, че може би няма да го изпълни и се спекулира, че би се пробвал във Висшата лига, което обаче явно няма да се случи.

Шави бе свързван с отбори като Арсенал, Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, но продължава да твърди, че за него има само един отбор, въпреки че е бил изкушен на по-ранен етап от  кариерата си да се пробва на Острова.

„Имаше наистина спекулации, че водещи отбори ме искат, но нямаше нищо конкретно. Освен това моите намерения винаги са били ясни – аз съм фен  на Барса и за мен отборът е бил приоритет №1, №2 и №3. Никога не съм мислил да напусна, както например направи Сеск Фабрегас. който отиде в Арсенал“, заяви Шави пред „Сън“.

„Искам да бъда част от Барселона завинаги. Дори и да не съм в отбора ще продължавам да мисля за него и водещите английски тимове просто знаят, че няма как да ме вземат. Не съжалявам за това, въпреки че е имало моменти, в които съм искал да играя в Англия, заради страстта към играта. Освен това мисля, че там проявяват повече уважение към играчите, отколкото тук. Моите намерения обаче винаги са били да остане в Барса и това не се е променило“ категоричен е той.