Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста очаква атрактивен финал с Реал Мадрид за Купата на Краля, след като двата гранда се класираха за битката за трофея. 

Така каталунците ще могат да вземат реванш от големия си съперник за загубата в битката за отличието през 2011-а, както и за отпадането си от турнира на полуфинала срещу столичани миналия сезон. 

„Ще бъде атрактивен финал между два много силни отбора. И ние, и те обичаме атакуващия футбол и желаем да бележим голове. Рано е обаче да мислим все още за двубоя, тъй като преди това ни предстоят други важни срещи” заяви Иниеста. 

„Не приемаме мачовете с Реал като на живот и смърт и не трябва да сме обсебени от тях. Разбира се те са различни от останалите и имат друг заряд, но финалът просто е възможност да спечелим още един трофей” добави той. 

„Много сме доволни от класирането си, защото да играеш финал не се случва често. Изиграхме много солиден двубой, бяхме концентрирани още от началото и като цяло се справихме добре, което бе важно. Преднината ни от 2:0 не ни успокои и затова подходихме много фокусирано, което ни помогна” каза още Иниеста.