Бразилската звезда на Барселона Неймар получи разрешение от лекарите да се завърне на терена и бе включен в групата на тима за утрешния двубой с Райо Валекано.

Бразилецът пострада в двубоя с Хетафе за Кралската купа на 16-и януари, когато получи травма в десния глезен и след това пропусна 8 двубоя на каталунците – 4 в първенството и 4 за Купата.

От няколко дни обаче той тренира нормално и вече е на разположение на треньора Тати Мартино, който може да му даде игрово време, за да е в по-добро състояние за сблъсъка с Ман Сити другата седмица.

„Неймар тренира добре и в момента ние имаме нужда от всеки един футболист. Мисля, че е добре, което е важно“ заяви Мартино.

Именно с мисълта за този мач наставникът на Барса реши да даде почивка на Шави Ернандес като го остави извън групата за мача с Райо. Шампионите обаче едва ли ще имат проблеми срещу столичния тим, който е предпоследен в класирането.

Мартино обяви група от 21 играчи, в която не попаднаха Ойер, Куенка и Дос Сантос, а от нея в деня на мача ще отпаднат още трима.