Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс категорично отхвърли тезата, че каталунците получават подкрепа от съдиите. Поводът естествено бе случилото се  в мача с Манчестър Сити и отсъдената дузпа, за която нарушението сякаш бе извън наказателното поле.

Според него арбитрите просто допускат грешки, като понякога ощетяват един отбор, а друг път му помагат и обикновено се получава баланс. Футболистът обаче е сигурен в едно:

„Винаги се вдига шум и се говори страшно много, когато съдиите са допуснали грешка в наша полза. За мен е най-добре да ги оставим да си вършат работата, която не е лесна, а освен това не смятам оправданията с тях за правилни“, заяви той на пресконференция днес.

„Понякога ни отнемат, друг път ни дават. Това може да се каже за всеки един отбор и съм сигурен, че всички са на това мнение. Смятам, че имахме малко късмет в двубоя със Сити. Те играха много добре, но и ние бяхме на ниво. Не направих нарушение срещу Навас преди дузпата. Действието ми бе чисто“ добави Бускетс.

Запитан какви са шансовете на Барса да направи требъл, той бе предпазлив. „Все още е рано да се каже дали бихме могли да успеем. На финал сме единствено за купата, докато в другите два турнира тепърва предстои решителната фаза. Съперниците ни са много силни и обикновено детайлите решават мачовете“.

Бускетс е доволен, че в момента отборът е в добро състояние, след някои колебания преди това. „Радвам се, че нещата вървят добре, но вярвам, че бихме могли да бъдем още по-силни. Играем със самочувствие и увереност, което ни помага. Концентрирани сме и трябва да продължим по същия начин“.