Финалът за Купата на Краля в Испания ще се състои в крайна сметка на 16 април (сряда), от 22,30 часа българско време на стадион „Местая“ във Валенсия, решиха испанските футболни власти.

Това стана на среща, на която присъствиха представители от ръководствата на финалистите Реал Мадрид и Барселона и на която бе постигнато споразумение за датата на двубоя.

Първоначално сблъсъкът бе насрочен за 19 април - събота, като се заговори, че може бъде изтеглен за петък. Сега обаче се оказва, че ще се състои още по-рано, което ще даде възможност на феновете на вечните съперници да прекарат спокойно Великденските празници, които са именно в уикенда след двубоя.

По програма тогава трябва да се проведе кръг от шампионата, но ако Барса и Реал се класират за полуфиналите на Шампионската лига, мачовете им ще бъдат отложени за началото на май, тъй като на 22 и 23 април са сблъсъците на Топ 4 в турнира на шампионите.

Билетите за мача ще бъдат на цени от 45 до 240 евро, което е с 20% по-евтино в сравнение с последния финал между вечните съперници, който се игра през 2011-а на същия стадион. Всеки от финалистите ще получи по 19 350 билета за своите фенове, а останалите ще бъдат за неутралните фенове.