Сагата около трансфера на Неймар продължава с пълна сила. Съмненията, че има нещо нередно при преминаването на бразилеца в Барселона получиха сериозно потвърждение, след като съдия Пабло Рус повдигна обвинение на клуба в укриване на данъци.

Юристът от Националния съд на Мадрид, обвинява каталунците в престъпление срещу Държавната хазна, което е довело до ощетяването и със солидна сума.

Твърди се, че клубът не е платил 9,1 милиона евро данъци, върху сумата от 37,9 милиона, които са били дадени на различни траншове между 2011 и 2013-а по сделката за нападателя. От Барса твърдят, че трансферната сума е 57 милиона евро, но излиза, че всъщност е доста по-голяма.

Още вчера в испанските издания се появи информация, че разследването се води срещу юридическо, а не срещу физическо лице. Именно поради тази причина, в случай, че вината бъде доказана, няма да може да има наказание лишаване от свобода.

В случай, че в действителност има извършено престъпление, съдът ще може да постанови глоба в солиден размер за Барса.

Незаконосъобразните действия са били извършени по време на управлението на Сандро Росел. Миналият месец той напусна президентския пост в клуба, след разразилия се скандал с трансфера на Неймар и бе заменен от Хосеп Мария Бартомеу.