Полузащитникът на Евертън Жерард Деулофеу твърдо иска да се върне в Барселона след края на сезона и да опита да се наложи при каталунците.

19-годишният играч бе преотстъпен под  наем при Карамелите и направи някои впечатляващи мачове, преди да получи контузия и да пропусне повече от месец и половина от кампанията.

„Работя здраво всеки ден, за да се върна в Барселона през следващия сезон. Мечтата ми е да намеря място в атаката на отбора и за целта се развивам във Висшата лига“ заяви той пред радио „Каталуния“.

„Миналото лято приех предизвикателството да дойда тук и изобщо не съжалявам за решението си. Сега вече съм много по-зрял не само като футболист, но и като човек“ добави Деулофеу.

„Вероятно в Барса още ми нямат доверие, но това е нормално. Все още съм млад и треньорите не обичат да се доверят много на такива футболисти. Сега обаче трупам опит и се надявам да получа шанс да се наложа в състава“ каза още халфът.

Деулофеу има 3 гола в 18 мача за Евертън, като се разписа още в дебюта си срещу Стивънидж за Купата на Лигата, а след това вкара срещу Стоук и Арсенал в първенството.