Това, което се очакваше, вече е факт: Карлес Пуйол обяви, че напуска Барселона след края на сезона.

Капитанът на каталунците свика извънредна пресконференция, която продължи доста кратко и на която обяви, че се разделя с клуба, в който мина цялата му кариера. На нея присъстваха и съотборниците му, които не са с националните си отбори.

Основната причина за решението на 35-годишния защитник са проблемите с контузии, които има през последните години.

„Причината да ви събера тук и за да ви информиран, че след края на сезона ще напусна Барселона. Клубът знае за това и постигнахме споразумение договорът ми да бъде разтрогнат по взаимно съгласие“ заяви Пуйол, който има контракт за още 2 години в тима.

„Претърпените от мен напоследък две много агресивни операции на коляното означаваха, че вече трудно си връщам оптималното физическо състояние и не мога да покажа това, което се очаква от мен. Тези които ме познават знаят, че въпреки това до края на сезона ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима да постигне целите си“ добави той.

Пуйол все още не е решил дали ще прекрати изцяло кариерата си или ще я продължи на друго място. „Не зная какво ще правя на 30 юни. Зная единствено, че след края на кампанията ще искам да си почина, а след това ще видим какво ще стане. Сбогом на всички, които бяха тук с мен през тези 19 години“ изтъкна футболистът, който обеща да отговори на всички въпроси на журналистите на финалната си пресконференция през лятото.