Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обеща поне два нови попълнения на отбора през лятото.

Той даде интервю пред телевизия TV3 след като стана ясно, че Карлес Пуйол ще напусне отбора след края на сезона. Както е известно вече повече от година е сигурно, че ще си тръгне и вратаря Виктор Валдес.

„Със сигурност ще вземем двама нови футболисти – вратар и централен защитник. Имаме качествени бранители, но е необходимо да се подсилим, така че ще проучим вариантите“ заяви Бартомеу. Смята се, че основният приоритет за заместник на Пуйол ще бъде Давид Луис от Челси.

„Разбира се, че съм тъжен от решението на Пуйол, защото той означава страшно много неща за този клуб. В същото време обаче съм и горд от кариерата, която имаше тук. Не зная какво ще се случи в бъдеще, но може и да се върне в Барса. Ако бяхме американски отбор щяхме да окачим екипа с неговия номер на „Камп Ноу“ изтъкна президентът.

Бартомеу за пореден път изтъкна, че клубът е спазил правилата при трансфера на Неймар и всички в ръководството са единни. Освен това той потвърди, че бъдещето на Херардо Мартино не е поставен под въпрос, както и това, че Лео Меси не се продава.