Барселона ще направи сериозни инвестиции в нови футболисти преди следващия сезон, обяви вицепрезидентът на клуба Хавиер Фаус.

Колебливото представяне на състава през последните два месеца притеснява сериозно шефове и феновете, така че ръководството ще вземе мерки.

Каталунците са на финал за Купата на Краля и е много вероятно да се класират за 1/4финалите в Шампионската лига, но в първенството загубиха преднина от 5 точки и в момента са на 4 от лидера Реал Мадрид.

Смята се, че към задължителните вратар и централен защитник ще бъдат добавени поне още двама играчи, за да може тимът да остане сред водещите тимове в Испания и Европа.

„Ние определено ще направим някои големи инвестиции на трансферния пазар през лятото. Готови сме и имаме възможности. Приоритетът на клуба както винаги ще бъде да запази спортното си съвършенсто. Финансовото положение на клуба няма да бъде пречка“ заяви Фаус.

Засега изглежда сигурно, че на „Камп Ноу“ ще пристигне вратарят на Борусия Мьонхенгладбах Марк-Андре тер Стеген, а се обсъждат и няколко варианта за централен бранител, като на челно място в списъка е Давид Луис.