Нападателят на Барселона Алексис Санчес опита да запази спокойствие, въпреки колебливата игра на тима и лошите резултати напоследък.

„Когато загубим мач, сякаш някой е умрял. В началото на сезона имахме 9 точки аванс пред Реал и всички ни обявиха за шампиони. Сега изоставаме, но няма да се откажем и ще продължим да се борим за трите купи, които можем да спечелим“ заяви чилиецът.

„Не виждам обезкуражаване в отбора, напротив. Всички сме амбицирани да оставим проблемите зад нас и да се върнем към най-добрите си дни. Мачът с Валядолид бе странен и за съжаление не се получи както очаквахме, но трябва да го забравим и да мислим за двубоя в сряда, който е нов финал за нас“ добави Алексис.

„Във футбола няма смисъл да се връщаш към загубите. Единствено с позитивно мислене те могат да бъдат преодоляни и забравени. Треньорът вярва в нас. Той е много силен мотиватор и съм сигурен, че още в следващия двубой ще бъдем на високо ниво“ каза още нападателят.

Той продължава да бъде водещият реализатор на Барса в първенството с 16 гола, като има един повече от Лео Меси. В общото класиране за сезона е на втора позиция с 18, на 9 от аржентинеца.