Защитникът на Барселона Хавиер Масчерано очаквано не е съгласен с твърденията, че успехите на тима ще секнат и отборът върви надолу.

Колебливи изяви и лоши резултати през 2014-а година влошиха позицията на каталунците в първенството, но аржентинецът запазва спокойствие.

„Още не сме мъртви. Изчакайте малко преди да ни убиете. Спокойни сме, защото и друг сме преминавали през подобни периоди. Когато си в Барселона се научаваш да живееш с напрежението. В крайна сметка обаче сме на финал за Кралската купа, имаме много добра възможност да стигнем 1/4финалите на Шампионската лига и в първенството не изоставаме чак толкова много, така че ще продължим борбата до край“ заяви Масчерано на пресконференцията преди утрешния реванш с Манчестър Сити.

„Искаме да затворим устите на критиците си и ще опитаме да го направим с добра игра. Още утре имаме възможност да направим това. Ще търсим победата със сигурност, но няма и да забравим, че резултатът от първия мач ни дава предимство“ добави той.

„Понякога ситуацията се драматизира повече от необходимото, но това е част от футбола. Вътре в отбора има спокойствие, защото този тим спечели много неща и знаем, че отново можем да побеждаваме. Не сме загубили амбицията си и ще го докажем на терена. Продължаваме да работим и едва след последния мач на сезона ще можем  да направим равносметка дали сме се справили добре или зле“ каза още защитникът.