Решителното дерби за титлата на Испания между Реал Мадрид и Барселона отново ще бъде ръководено от Алберто Ундиано Майенко. Мачът е на 23 март на „Сантяго Бернабеу“.

Реферът ръководи и предишния сблъсък между вечните съперници през сезона, когато на „Камп Ноу“ каталунците спечелиха с 2:1.

Това ще бъде неговото 7-о дерби в първенството и общо 9-о в историята на съперничеството. Другият арбитър ръководил 7 сблъсъка в шампионата е Хосе Мария Ортис де Мендибил. Преди 20 години пък бе последният случай, в който един и същи съдия свири двата класически сблъсъка през сезона.

Барса има по-добър баланс с него, като от 6-те двубоя в първенството спечели 4, сред които бе и историческото 6:2 в Мадрид през пролетта на 2009-а. Един от мачовете завърши наравно, а единственият успех на Реал бе в Каталуния в края на сезон 2011-12, когато след 2:1 тимът си гарантира последната титла в историята.

За Кралската купа Ундиано Майенко бе на терена, когато Реал вдигна отличието през 2011-а, както и през миналия сезон, когато столичани спечелиха с 3:1 като гости в двубой от полуфиналите.

Общият баланс на Барселона с него е 20 победи, 12 равенства и само 3 загуби в 35 мача. На Реал е ръководил 37 сблъсъка, от които победита са 23, равенствата 7, а пораженията също 7.