Бившата звезда на Барселона и Реал М Михаел Лаудруп обяви Белия балет за фаворит в испанското Класико, което ще се играе в неделя.

"За мен винаги домакинът е фаворит в тези мачове. Това е единственото предимство на Реал, защото иначе двата отбора разчитат на най-силните играчи в света и могат да спечелят мача. Освен това ще спорят и на финала за Купата на краля. Факт е, че ако Реал спечели дербито, това ще е гигантска крачка към титлата", коментира бившият мениджър на Суонзи.

Той добави, че е абсурдно да се говори за някаква криза в играта на Лео Меси.

"Това са обичайните преувеличения на журналистите. Ако Меси е в криза, какво тогава да кажем за останалите футболисти? На всекиго може да се случи да не е в оптимална форма една-две седмици, но в никакъв случай не може да става дума за криза", заяви Лаудруп.

"Представянето на Барса и Реал не е никаква изненада. Според мен най-голямото постижение е на Атлетико (Мадрид). Невероятно е, че и досега поддържат темпото на големите грандове в първенството.  Преди една-две седмици изглеждаше, че е настъпил спад в играта на Атлетико, но тимът продължава да е в борбата за върха", сподели още датчанинът.