Спортната преса в Каталуния вече подгрявас пълна сила запалянковците на Барселона за неделното гостуване на Реал М на "Бернабеу". Так в. "Спорт" припомни досегашните сблъсъци на две от главните фигури в стана на Белия балет – Карло Анчелоти и Кристиано Роналдо – срещу синьо-червените от "Ноу Камп".

Статистиката показва, че нито треньорът, нито голаджията на мадридчани пазят особено добри спомени от сблъсъците си с Барселона.

Италианският специалист е извеждал срещу каталунците три отбора – Милан, ПСЖ и Реал М. Общо в кариерата си той има 7 мача срещу тима от "Ноу Камп", като в тях е постигнал една-единствена победа. Това се е случило в груповата фаза на Шампионската лига 2004/05 – 1:0 на "Сан Сиро" с попадение на Шевченко. В ответния двубой каталунците биха с 2:1 с победно попадение на Роналдиньо в последната минута.

През 2005/2006 пък Барселона отстрани Милан на Анчелоти на полуфинала. Каталунците биха 1:0 в Милано с гол на Людовик Жюли, а на реванша съдията незнайно защо не зачете гол на Шевченко за Милан и Барса устиска нулевото равенство.

През миналия сезон Анчелоти се изправи срещу каталунците начело вече на ПСЖ. Двата тима размениха две равенства на 1/4 финала (2:2 и 1:1) и Барса се класира напред с гол на чужд терен. Също така Барселона надви Реал в първия мач този сезон с 2:1. Така балансът на Анчелоти срещу каталунците е 1 победа, 3 равенства и 3 загуби.

Кристиано Роналдо пък има общо 20 мача срещу Барселона в кариерата си. В тях португалецът е с 5 победи, 6 равенства и 9 загуби. За сравнение суперзвездата на каталунците Лео Меси има 26 мача срещу Реал М, в които отборът му е записал 12 победи, 7 равенства и 7 загуби, изтъкна "Спорт".