Бившият футболист на Барселона Михаел Лаудруп ясно показа, че не би имал нищо против да стане треньор на каталунците, ако се стигне до раздяла с Херардо Мартино.

Слухове, че аржентинецът ще напусне има отдавна и сериозно се спекулира кой ще бъде неговият наследник, като бе споменато и името на датчанина, който в момента е без работа след като бе уволнен от Суонзи.

„Слухове има винаги, когато нещата не вървят в даден отбор, особено когато става въпрос за толкова голям тим, но не мисля, че март е подходящи момент да се взимат решения за бъдещето. Дали бих искал да стана треньор на Барса? Отговорът е очевиден“ заяви Лаудруп.

„Във футбола всичко се променя много бързо. През следващите няколко седмици Барса ще играе за няколко титли и има възможност да ги спечели всичките. Освен това смятам, че думата „криза“ бе употребена твърде рано, тъй като отборът има шансове да направи требъл“ добави той, като естествено не пропусна да коментира предстоящото дерби с Реал, където също игра.

„Ако Реал загуби това няма да бъде фатално за тях, но ако Барса падне те ще загубят шансове да триумфират. Мисля, че Кралския клуб е фаворит както в мача, така и за първото място в първенството, но все пак не трябва да забравяме и Атлетико Мадрид“ изтъкна още Лаудруп.