Барселона успя да обърне драматично с 4:3 Реал Мадрид в дербито Ел Класико от 29-я кръг на испанската Примера Дивисион, играно на стадион "Сантяго Бернабеу".

Каталунците обаче стигнаха до успеха след две много спорни дузпи. При първата Серхио Рамос получи червен картон, макар да нямаше контакт между него и Неймар, а при втората Иниеста сам се спъна в Чаби Алонсо.

Лео Меси бе безпощаден и в двата случая и донесе победата. Преди това той асистира на Андрес Иниеста, който откри резултата в началото на мача. Реал Мадрид обаче обърна с два гола на Карим Бензема, като и в двата случая асистенциите бяха на Анхел ди Мария.

Точно преди почивката Лео Меси изравни, а малко след нея Роналдо направи 3:2 за Реал след спорна дузпа, при която нарушението бе извън наказателното поле, но бе спестен червен картон на Даниел Алвеш.

Така след успеха Барселона се приближи само на точка зад лидерите Реал Мадрид и Атлетико Мадрид и така запази шансове за титлата.



Първата интересна атака бе от страна на Барса в 3-та минута, когато Меси изведе Неймар и той надбяга Серхио Рамос в наказателното поле, но от доста странична позиция не можа да затрудни Диего Лопес.

Само минута по-късно белите имаха чудесна възможност. Бейл се пребори за спорна топка и подаде към Бензема в наказателното поле, но той нанесе лош удар от десетина метра. В следващата атака Реал имаше претенции за дузпа, след като Дани Алвеш подпря Роналдо в наказателното поле при борба за висока топка, но съдията Ундиано Майенко прецени, че няма нарушение.

И в 6-та минута Барса откри резултата. Даниел Карвахал бе оставил празна зоната на дясното крило и Лео Меси изведе точно там Андрес Иниеста, той навлезе в наказателното поле и с остър удар заби топката покрай Диего Лопес и под напречната греда.

Гарет Бейл се отличи с хубав индивидуален пробив, след което поднесе към Бензема, но той от границата на наказателното поле стреля слабо. В 13-та минута обаче французинът имаше стопроцентово положение за гол. Анхел ди Мария проби покрай няколко защитника в наказателното поле и поднесе назад към Бензема, който обаче от само шест метра разстояние стреля ужасно лошо над вратата.

В 15-та минута Барса имаше чудесен шанс. Марсело направи неразчетен опит за изкуствена засада, което позволи на Фабрегас да изведе Меси зад защитата. Аржентинецът навлезе в наказателното поле, но след това отправи необичайно неточен удар с удобния си ляв крак.

Мачът бе много отворен и след бърза атака на Реал Бензема поднесе към Роналдо и той без да се бави стреля силно от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Валдес. В 19-та минута Барса имаше ново чисто положение. Меси изведе Неймар, който бе пред Марсело, но се замота и накрая ударът му в наказателното поле бе блокиран именно от сънародника му.

И след като пропусна двете си чисти положения, Барса си плати скъпо, тъй като в 20-та минута Реал изравни. Ди Мария центрира чудесно от крилото, в наказателното поле Бензема надскочи Масчерано и засече остро с глава. Валдес се хвърли и изби с една ръка, но недостатъчно силно и топката влезе в мрежата. След гола обаче от щаба на белите изтръпнаха, тъй като без никаква причина Анхел ди Мария се почувства зле и легна на земята, след което излзе от терена, за да получи лекарска помощ.

Аржентинецът обаче се върна в игра и показа, че нищо му няма, тъй като изработи и втория гол за своя отбор. Той бе изведен от Марсело по крилото, центрира в наказателното поле и там Бензема показа страхотно докосване, за да овладее на коляно и след това веднага от въздуха простреля Валдес.

Барса можеше да отвърне от пряк свободен удар пред наказателното поле, но Меси стреля в стената. Секунди по-късно обаче като по чудо не падна трети гол за Реал. Ди Мария за пореден път проби по ркилото и центрира към втората греда. Там Бензема овладя хубаво на гърди и веднага стреля покрай Валдес в обратният ъгъл, но Жерард Пике изби от голлинията.

При продължението на атаката Реал спечели пряк свободен удар точно на границата на пеналта. Ударът на Роналдо стрещна ръката на застаналия в стената Фабрегас, но тя бе точно пред тялото му и така или иначе топката нямаше да мине. Избитата топка стигна до Модрич, но той стреля силно над вратата. Барса получи втора възможност от пряк свободен удар, но този път Шави стреля в стената.

Барса изглеждаше много объркана, но в 42-та минута изравни резултата. Меси започна акция и намери Неймар в наказателното поле. Той се забави и топката му бе избита от Карвахал, но попадна право в Меси, който с бърз удар я заби до гредата.

В даденото от съдията продължение Бензена бе много близо до гол. Той получи центриране от Карвахал на далечната греда и отново надскочи пазача си, след което с глава заби на сантиметри от гредата.

Първите минути на второто полувреме започнаха спокойно, но в 52-та минута пред Бензема се откри пореден златен шанс.  Гарет Бейл направи мощен индивидуален пробив и подмина двама души, след което изведе французина зад защитата, но той не можа да преодолее Валдес. При ситуацията имаше и засада на Бензема, която остана незабелязана от съдията.

В 54-та минута Реал отново излезе напред след доста спорна дузпа. Роналдо финтира двама защитника на Барса и щеше да се озове сам срещу вратаря,но бе спънат от Дани Алвеш. Спорното в случая обаче бе дали нарушението е вътре в пеналта, тъй като контактът между краката на двамата бе на линията и чак след това тялото на Роналдо падна в пеналта. Играчите на Реал от своя страна претендираха за червен картон, тъй като смятаха че Алвеш е спрял чиста голова възможност, но така или иначе съдията не се повлия от претенциите на двата отбора. Самият Роналдо застана зад бялата точка и не сбърка.

Четири минути по-късно Реал организира зрелищна атака. Роналдо показа скорост по крилото и поднесе по земя за Бензема, той пък с петичка изведе Бейл зад защитата, но от малък ъгъл уелсецът не можа да преодолее Валдес.

Малко след това Барса направи нещо зрелищно. След центриране от корнер топката бе избита към Андрес Иниеста и той нанесе страхотен удар, който прати топката на сантиметри от сглобката на гредите.

В 62-та минута се стигна до втората много спорна ситуация в мача, тъй като Барса получи изключително спорна дузпа, а Серхио Рамос бе изгонен с директен червен картон. Неймар получи извеждащ пас зад защитата и бе абсолютно сам срещу вратаря. В наказателното поле се вряза точно пред Серхио Рамос и падна на земята. Дори и на повторението не успя да се види къде точно е контактът между двамата, но реферът бе непоколебим в решението си. Същевременно другата спорна ситуация бе, че при извеждащото подаване Неймар сякаш бе в тънка позиция на засада, останала незабелязана от съдията. Зад топката застана Меси и не сбърка, правейки 3:3.

С човек повече Барса натисна съперника и започна да разиграва много близо пред наказателното поле. При една ситуация Алвеш нанесе топовен удар и топката профуча покрай Диего Лопес, но срещна страничната греда.

В 77-та минута Реал трябваше да получи втора дузпа, след като Гарет Бейл овладя полу-ниско центриране в наказателното поле и Пике с закъсняла намеса го ритна в крака. Позицията на Бейл обаче не бе с непосредствена голова опасност и вероятно това повлия на съдията да замълчи.

Натискът на Барса бе поотслабнал, а защитата на Реал се бе подредила добре. Така гостите започнаха да прибягат до удари от далеч и Масчерано се пробва от почти 30 метра, като прати топката съвсем малко над напречната греда.

В 83-та минута обаче каталунците получиха втора спорна дузпа. Иниеста опита да премине между Карвахал и Чаби Алонсо в наказателното поле, но просто нямаше място от къде да мине. Той се препъна  в крака на Чаби Алонсо, но в действията на халфа нямаше абсолютно никакво действие и по-скоро Иниеста потърси контакта. Майенко обаче посочи бялата точка и Меси вкара четвърти гол.

В самия край на мача Алексис можеше да вкара пети гол за Барса, но от удобна позиция стреля в тялото на защитник.


Реал Мадрид - Барселона 3:4

0:1 Иниеста
1:1 Бензема 20
2:1 Бензема 24
2:2 Меси 42
3:2 Роналдо 54 дуз.
3:3 Меси 63 дуз.
3:4 Меси 83 дуз.

Червен картон: Рамос 62


Реал Мадрид: Диего Лопес, Марсело, Пепе, Рамос, Карвахал, Чаби Алонсо, Модрич (89 Мората), Ди Мария (85 Иско), Бейл, Бензема (66 Варан), Роналдо

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Шави, Иниеста, Фабрегас (78 Алексис), Неймар (68 Педро), Меси