Капитанът на Барселона Шави не остана доволен от равенството 1:1 в първия четвъртфинален мач срещу Атлетико Мадрид.

"Дюшекчиите" изненадващо откриха резултата на "Ноу Камп" след страхотен гол на Диего, но малко по-късно каталунците изравниха чрез Неймар.

До края на мача Барса натисна, но така и не стигна до втори гол. Така Атлетико запазва пълни шансове да продължи напред преди реванша на "Висенте Калдерон".

"Това не е добър резултат", призна след мача Шави.

"Заслужавахме повече, но Диего вкара фантастичен гол. За щастие и ние вкарахме, така че интригата остава".

Същевременно младият Марк Бартра, който трябваше да влезе като резерва на мястото на контузилия се Жерард Пике, изрази задоволството си от играта на тима.

"Надявам се Пике да се възстанови колкото се може по-бързо. Вярно е, че трябваше да вляза още в 10-та минута след само няколко секунди загряване. Но това са мачовете, които обичаш и аз бях готов да се представя пред тази страхотна публика. Наистина се насладих на мача и въпреки важността му, се чувствах уверено".

"Знаехме много добре, че Атлетико ще опита да ни пресира високо, да ни спре да играем. Но ние бяхме тези, които опитваха да играят повече футбол".

"Ясно беше, че ще е трудно да наложим стила си над Атлетико, но ние си подавахме топката защото това е нашата идентичност. Дори и с всичката им преса, ние направихме повече и по-чисти положения".