Решението на ФИФА да забрани трансферите на Барселона за следващите два прозореца е на път да провали и сделките, които се считаха за сигурни. 

Така например идването на Ален Халилович, който вече бе спазарен с Динамо Загреб от лятото, е поставено под въпрос, а и привличането на вратаря Марк-Андре тер Стеген изобщо не е сигурно. 

Стражът на Борусия Мьонхенгладбах бе определен като заместникът на напускащия Виктор Валдес, но сега агентът му изрази песимизъм относно осъществяването на сделката. 

„Ако съм разбрал правилно официалното изявление на ФИФА, то на този етап е невъзможно той да отиде в Барселона през лятото” обяви Герд вон Брух пред „Шпорт Билд”. 

Футболистът има договор с Борусия до лятото на 2015-а година и въпреки принципното споразумение с Барса при подобна забрана не могат да бъдат набавени необходимите документи за завършването на трансфера. 

От каталунския клуб вече обявиха, че ще обжалват решението дори и пред Върховния административен спортен съд, като има голяма вероятност след като неточностите бъдат поправени, наказанието да бъде отменено, както е било в други подобни случаи в миналото.