С два гола от дузпи на Лео Меси Барселона победи с 3:1 Бетис в мач от 32-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ноу Камп".

Резултатът обаче не отразява показаното на терена, тъй като каталунците сериозно се затрудниха срещу последния в класирането.

Лео Меси откри резултата от дузпа в началото на първото полувреме, но след това Барселона не направи почти нищо интересно.

След почивката пък домакините почти напълно спряха да играят и Бетис организира няколко интересни атаки, които обаче не бяха завършени с точен удар.

В средата на полувремето пък гостите имаха малшанса да си вкарат автогол. чрез Фигуерас. Рубен Кастро ги върна веднага в мача с бърз гол, но пет минути преди края нова дузпа на Лео Меси реши всичко.

Така Барселона възстанови разликата от само една точка до лидера Атлетико Мадрид шест кръга преди края. Бетис пък още повече се отдалечи от спасението.


Първата интересна ситуация бе пред вратата на Барса. Тогава в 3-та минута Вадийо получи подаване в наказателното поле и опита от въздуха да обърне към непокрития пред вратата Лео Баптистао, но Марк Бартра решително изби подаването в корнер.

Отново Бартра бе в центъра на събитията малко по-късно, когато на другия край на терена изпревари вратаря след центриране от корнер и засече с глава отблизо, но прати топката над напречната греда.

Малко след това Шави нанесе опасен удар от движение, при който топката се фалцира и затрудни максимално Антонио Адан, но все пак вратарят на Бетис успя да избие с плонж.

В 13-та минута Барселона спечели много лека, но безспорна дузпа. Алексис направи серия от финтове между куп играчи в наказателното поле. Той не бе на голова позиция, но Фигерас с много неразчетен опит да избие топката го ритна.

След секунда размисъл съдията посочи бялата точка и Лео Меси не допусна грешка, откривайки резултата.

В 19-та минута Бетис имаше възможност, след като бързият Седрик получи пас срещу само един защитник и успя да стигне до топката и да нанесе диагонален удар, но прекалено слаб и Пинто спаси.

Барса имаше добър шанс малко по-късно. Адриано бе изведен непокрит отляво и поднесе пред вратата, но там Педро и Дани Алвеш се разминаха с топката на сантиметри.

Вместо обаче да натиснат в търсене на втори гол, който да сложи точка на спора, каталунците заиграха в почти тренировъчно темпо. Меси пробва индивидуален пробив и стигна до аутлинията в наказателното поле, но след това подаването му не бе засечено от никого.

В 39-та минута имаше много спорна ситуация, тъй като играч на Бетис щеше да излезе абсолютно сам срещу вратаря, но бе фаулиран с шпагат отзад от Серхио Бускетс, който изобщо не докосна топката. Това спокойно можеше да е директен червен картон, но съдията не видя нарушението.

Лео Меси успя да намери пролука между няколко защитника пред наказателното поле и отправи техничен удар, но на сантиметри покрай лявата греда.

След разбъркване в наказателното поле на Барса Н'Диае се оказа непокрит с топка в крака, но се забави с миг с удара и след това вече бе блокиран.

Пет минути след началото на второто полувреме Барса спечели пряк свободен удар пред наказателното поле на съперника. Вместо Меси Шави изпълни удара и прати топката над стената, но след това тя чукна напречната греда от горната страна.

В следващите минути обаче домакините почти спряха да играят, което позволи на Бетис да организира няколко добри атаки. Най-добрата бе в 57-та минута, когато Вадийо бе изведен отляво в наказателното поле и можеше да поднесе на непокрития отдясно Седрик, но вместо да му подаде по земя, реши да центрира и нисичкият нападател остана под топката.

В 64-та минута при поредната атака на Бетис Ндиае получи извеждащ пас, ударът му рикошира в Бартра и затрудни Пинто, но той показа добър рефлекс и изби в корнер. След центрирането пък

В средата на полувремето Барса можеше да успокои нещата с втори гол. Иниеста направи страхотен пробив и изведе на чиста позиция Алексис. Той вместо да стреля реши да финтира съперник, но това го забави и втори защитник притича и му изби точно преди чилиецът да вкара на празна мрежа.

Минута по-късно обаче каталунците бяха подпомогнати от съперника, който сам си вкара гол. Адриано даде извеждащ пас към Педро, Фигерас се хвърли с шпагат да пресече, но вместо това засече топката в собствената си мрежа.

Вместо да се предадат обаче гостите много бързо се върнаха в мача. В 68-та минута Н'Диае се пребори с Бартра за спорна топка и поднесе встрани към Рубен Кастро пред наказателното поле. Той навлезе и след като Адриано се подхлъзна, нападателят на Бетис стреля покрай него и под плонжа на Пинто.

В 72-та минута Лео Меси имаше чудесна възможност след ниско центриране на Адриано към точката на дузпата, но аржентинецът засече по нетипично лош за себе си начин. Пет минути по-късно след грешно изнасяне на топката от защитник на Бетис Меси пресече и изведе Алексис в наказателното поле, но той от малък ъгъл стреля неточно.

В 78-та минута пък страхотен пас на Шави изведе Педро непокрит в наказателното поле, а той поднесе към Меси на празна мрежа. Това щеше да е сигурен гол, но съдията отсъди доста тънка засада на Педро.

След центриране от фаул имаше напрежение в наказателното поле на Барса, за кратко топката бе бутана и блъскана пред голлинията, но в крайна сметка играч на Барса успя да изчисти.

В 85-та минута Барселона спечели втора дузпа. Неймар бе изведен отляво и опита полуниско центриране. Топката удари Антонио Амая в ръката и съдията прецени, че е имало умисъл и посочи бялата точка.

Адан спаси първия удар на Меси, но топката отново стигна до аржентинеца и при втория удар той вече не сбърка, макар Адан пак да успя да я отклони леко, но недостатъчно.

В самия край на мача влезлият като резерва Фабрегас отправи техничен фалцов удар и преодоля Адан, но топката мина покрай вратата.

Барселона - Бетис 3:1

1:0 Меси 15. дуз.
2:0 Фигерас 67 а.г.
2:1 Рубен Кастро 68
3:1 Меси 86 дуз.

Барселона: Пинто, Алвеш, Бартра, Масчерано, Адриано, Бускетс, Шави (87 Сонг), Иниеста (79 Фабрегас), Алексис, Педро (79 Неймар), Меси

Бетис: Адан, Хуан Карлос, Фигерас, Амая, Хуанфран, Ноно, Рейес, Ндиае, Вадийо (61 Молина), Седрик (61 Рубен Кастро), Баптистао (82 Браян Родригес)