Халфът на Барселона Андрес Иниеста обяви, че тимът му трябва да изиграе перфектен двубой, ако иска да острани Атлетико Мадрид от Шампионската лига и да достигне до полуфиналите на турнира.

Столичани се оказват доста неудобен съперник на шампионите напоследък и след като направиха 1:1 на терена на съперника, са в много добра позиция да продължат напред.

„Пътят към полуфиналите минава през перфектен двубой на „Калдерон“. Съперникът е много неудобен и това се видя във всичките срещи, които играхме с него. Задължително трябва да вкараме гол и сме уверени, че ще направим силен двубой, защото имаме потенциала да се справим както трябва“ заяви той в интервю за вестник „Спорт“.

„Със сигурност ще има напрежение и битката ще бъде здрава от първата до последната минута. Видя се, че мачовете, които изиграхме срещу тях са равностойни и Атлетико изисква винаги да си на ниво и концентриран, защото ако сбъркаш ще бъдеш наказан“ добави полузащитникът.

Утрешния мач ще бъде под №500 в кариерата на Иниеста за Барса, с което той ще стане петият в историята достигнал до тази граница. Преди него това направиха Виктор Валдес (535), Мигели (549), Карлес Пуйол (593) и рекордьорът Шави (716).

„Това определено ще направи мача специален и съм много радостен. Годините минават, но въпреки това продължавам да играя добре, което е страхотно, тъй като в този клуб се играе много трудно“.