Бившият футболист на Барселона Хенрик Ларсон, който стана европейски шампион с каталунците през 2006 година, вярва в успеха на тима в турнира и през настоящата кампания.

Според ветерана контузеният вратар на "блаугранас" Виктор Валдес е доста солиден, но така и не е получил нужното признание заради доминиращия стил на игра на Барселона.

"Сегашният състав е много добър и има всички предпоставки да стигне много далеч в Шампионската лига и дори да спечели турнира. На този късен етап от надпреварата може да имаш много качество в тима, но се нуждаеш от малко късмет, за да грабнеш трофея", сподели шведът, цитиран от Goal.com.

"Барса нямаше късмет с контузията на Виктор Валдес, който е аут до края на сезона. За мен той е много солиден вратар. Това не се забелязва много често, защото в по-голяма част от времето Барса владее топката. Няма как да оцениш Валдес докато не тренираш с него. Тогава можеш да си наясно, че той е много добър вратар."

Ларсон коментира и днешния противник на каталунците на четвъртфиналите на ШЛ Атлетико Мадрид, който изненадващо върви към титлата в Ла Лига, обърквайки плановете на гигантите Барса и Реал.

"Впечатлен съм от тях, защото те нямат парите, с които разполагат другите два големи отбора. Диего Симеоне показа, че с много добра организация можеш да постигнеш много добри неща."

"Като футболист той беше боец. Никога не се предаваше и винаги даваше всичко от себе си за отбора. Той обичаше да се бори за всяка педя терен и иска същото от футболистите си. Атлетико е добре организиран и има технически способности", добави Ларсон.