Въпреки забраната да прави трансфери през следващите 2 прозореца, испанският гранд Барселона е хвърлил око на нападателя на Севиля Карлос Бака, твърдят слуховете.

27-годишният футболист прави отлично впечатление с изявието си в първия си сезон в тима, в който пристигна за 5 милиона паунда от Брюж. Той има 14 гола в първенството и общо 19 във всички турнири, което е много добро постижение.

Колумбиецът има клауза за предварително разтрогване на договора си в размер на 9 милиона паунда, което е доста малка сума, но на този етап не мисли да напуска „Рамон Санчес Писхуан“ и не се влияе от спекулациите.

„Всеки мечтае да бъсе част от големи отбори, но аз вече играя в такъв. Концентриран съм в стремежа да дам най-доброто от себе си, за да завършим сезона по най-добрия начин“ заяви той пред радио „Марка“.

Счита се, че Евертън също следи внимателно представянето на Бака, който е гласен за заместник на напускащия след края на сезона Ромелу Лукаку.

„Моята цел на този етап е да бъда в националния отбор за световното първенство. Имам договор за 5 години със Севиля, а и съвсем отскоро съм в клуба, така че не мисля за нищо друго“ добави Бака.