Барселона допусна шокираща загуба с 0:1 от Гранада в мач от 33-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Лос Карменес".

Каталунците допуснаха втора поредна загуба в рамките на само три дни след като в сряда бяха победени със същия резултат от Атлетико Мадрид и бяха елиминирани в Шампионската Лига.

Така те са на път да си провалят сезона и в първенството, тъй като при победа утре Атлетико ще дръпне с 4 точки пред Барса.

Единствения гол в мача падна в 16-та минута, когато Браими надбяга Бускетс и матира Пинто. Подобно на мачовете срещу Бетис и Еспаньол, през първото полувреме Барса игра изключително слабо. След почивката гостите леко се активизираха, но направиха няколко сериозни пропуска, а и вратарят на Гранада Карнезис направи страхотни спасявания.


Първата възможност за каталунците бе в 7-та минута, когато те спечелиха пряк свободен удар пред наказателното поле, но Меси стреля в стената.

Пет минути по-късно Монтоя имаше отлична възможност, получавайки центриране зад защитата на втората греда, но ударът му с глава бе спасен от вратаря.

В 16-та минута Гранада изненадващо откри резултата. Браими получи пас в коридор в доста разредената защита на Барса. Бускетс го изпусна, след това и Монтоя не можа да го застигне и Браими от наказателното поле стреля покрай Пинто в мрежата.

В 20-та минута Гранада трябваше да получи и дузпа, тъй като Масчерано изпусна Ел Араби при борба за висока топка в наказателното поле и след това го ритна отзад в прасеца, но съдията не видя това и остави играта да продължи.

Две минути по-късно Барса имаше добра възможност. Монтоя центрира пред вратата и там Неймар между двама защитници засече с глава, но над напречната греда.

В 28-та минута Монтоя проби добре до аутлинията в наказателното поле и поднесе назад към Фабрегас, който бе само на пет метра пред вратата, но се забави малко с удара и защитник го блокира.

Три минути по-късно Неймар нанесе опасен фалцов удар от границата на наказателното поле, но Карнезис се хвърли и изби.

В 36-та минута Итура нанесе удар от границата на наказателното поле и Пинто не можа да улови топката, но пробвалият да направи добавка Ел Араби се оказа в засада.

Монтоя бе доста активен и след поредно извеждащо центриране на втората греда пробва силен удар от воле, но от малък ъгъл не уцели вратата.

След почивката натискът на Барса се увеличи и каталунците обградиха съперника пред наказателното му поле. Фабрегас нанесе удар от десетина метра и насочи топката до страничната греда, но Карнезис се хвърли и изби в корнер.

Малко по-късно след щастлив рикошет в наказателното поле на Гранада топката се озова в Неймар и той пробва диагонален удар, но покрай вратата.

В 62-та минута Барса отново спечели пряк свободен удар на удобна позиция пред наказателното поле и Меси стреля перфектно над стената, но Карнесис полетя и спаси феноменално с една ръка.

След центрирането от получилия се корнер се получи сериозно разбъркване, накрая топката се оказа в Бускетс и той падайки с шпагат стреля, но Карнезис отново направи решително спасяване. В средата на полувремето пък Иниеста получи точно подаване на скорост в наказателното поле, но не можа да стреля от движение.

Малко по-късно Неймар получи точно центриране непокрит в наказателното поле, но ударът му от воле бе доста неточен. В 80-та минута бразилецът направи нов непростим пропуск. Той бе изведен от Алексис абсолютно сам срещу вратаря, но чукна прекалено леко покрай него и защитник успя да застигне топката и да я изчисти. При продължението на атаката Иниеста нанесе удар от десетина метра, но топката облиза страничната греда.

В 87-та минута Гранада пропусна уникално положение. Масчерано увисна, след това Сонг закъсня с шпагата и  Ел Араби бе изведен абсолютно сам срещу Пинто. Той имаше всичкото време на света да реши какво да направи, но накрая стреля в тялото на вратаря.


Гранада - Барселона

1:0 Браими 16

Гранада: Карнезис, Ниом, Илори, Мурийо (88 Майнц), Фоулкиер, Рико, Итура, Ресио, Пити (70 Коеф), Ел-Араби, Браими (64 Браими)

Барселона: Пинто, Адриано (67 Алба), Масчерано, Бускетс (73 Алексис), Монтоя, Сонг, Фабрегас, Иниеста, Педро, Неймар, Меси