Както обикновено защитникът на Барселона Даниел Алвес бе пределно ясен за нещата във футбола, след като отборът му падна от Реал Мадрид с 1:2 във финала за Купата на Краля и е твърде вероятно да остане без трофей през сезона. 

„Във футбола само победите са от значение. Тогава ставаш, в противен случай си л*йно” заяви разочарован бразилецът, който е сигурен, че тимът му ще преодолее трудния момент. 

„Играхме добре и имахме добри ситуации, които обаче пропуснахме. При гола на Бейл просто не реагирахме както трябва. Можем само да се извиним. Сигурен съм, че ще получим много критики, но в тази професия това е нормално. Ще можем да се справим с  тях и да се вдигнем”  добави той. 

„Този отбор притежава много ценности, постигнал е успехи и никога няма да се предаде. Разбира се, че сме разочаровани, затова ще се опитаме в първенството да  променим сиутацията. Съжаляваме най-много за тези хора, които дойдоха тук да ни подкрепят. Тъжни сме, но поздравления за победителите. Не трябва да се правят генерални изводи за случилото се през този сезон” каза още Алвес. 

„Ние изпитваме най-силно разочарование. Мога единствено да призова нашите привърженици да не губят вяра в отбора и да продължат да го подкрепят, защото ние винаги даваме всичко от себе си. Понякога обаче има и загуби, които трябва да преодолеем”.