Херардо Мартино може и да не носи пълната вина за очертаващия се провален сезон на Барселона, но определено е в основата на неуспехите с решенията, които взима.

Каталунските медии отчитат, като една основна грешка на аржентинеца e пренебрегването на Алексис Санчес в последните мачове.

Чилиецът прави най-добрия си сезон в кариерата, като има 19 гола на сметката си, но въпреки това бе пратен на пейката за важните срещи от кампанията. Същото спокойно може да се каже и за Педро Родригес.

Мартино не успя да намери смелост да демонстрира повече вяра в качествата на Алексис и разчиташе сериозно на Неймар, но бразилецът въпреки старанието си не успя да изведе тима до победите.

Що се отнася до Алексис статистиката е категорична, тъй като той е започнал на пейката в последните 5 загубени срещи на отбора. Преди последните 3 загуби, в които записа 22 минути срещу Атлетико, 16 срещу Гранада и едва 4 срещу Реал снощи, той игра 16 минути срещу Реал Сосиедад и 29 срещу Валядолид.

Разбира се няма гаранция, че с него Барса е щял да спечели, но определено изглежда, че той е заслужавал ше повече шансове за изява, които обаче не получи, въпреки че го заслужаваше.