Привържениците на Барселона са разделени относно мнението си кой трябва да бъде новият треньор, въпреки че наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп получава най-много гласове, поне според анкета в сайта на вестник „Марка“.

Предвид ситуацията в момента в клуба все по-вероятно изглежда Херардо Мартино да не изпълни договора си, който е и за следващия сезон, така че спекулациите за евентуалния нов наставник може би тепърва ще се увеличават.

Според допитването, в което са участвали над 100 000 души, Клоп получава 31,9% от гласовете. Треньорът на жълто-черните върши отлична работа с тима през последните години и не случайно е спряган и за наследник на Дейвид Мойс в Манчестър Юнайтед.

Втори е треньорът, с който Барса постигна най-големите си успехи. 21% са на мнение, че Пеп Гуардиола може да върне каталунците на върха, както го направи в периода си начело на отбора 2008-2012. Едва ли обаче той лесно ще се раздели с Байерн.

Третото място е за настоящия треньор на Селта Луис Енрике, който има 16%, а 13,3% са на мнение, че Тата трябва да остане. По-малко гласове получават Ернесто Валверде (Атлетик Б) – 6%, Михаел Лаудруп – 4,7%, Франк де Бур (Аякс) – 3,5% и Роберто Мартинес (Евертън) – 3,5%.