Позицията на Херардо Мартино начело на Барселона изглежда все по-несигурна и слуховете за неговото напускане стават все по-сериозни.

Затова и не е изненада, че каталунците премислят вариантите за негов наследник, въпреки че официално твърдят, че поста на аржентинеца не е застрашен.

Според „Ел Мундо Депортиво“ предпочитаният треньор за спортния директор Андони Субисарета е наставникът на Атлетик Билбао Ернесто Валверде.

50-годишният специалист се справя отлично начело на баските, които е на път да класира за квалификациите за Шампионската лига и вече има доста добър опит от работата си в Еспаньол, Олимпиакос и Валенсия, а освен това е бивш играч на Барселона от периода 1988-1990.

Той обаче има договор с Атлетик и за следващия сезон и наскоро обяви, че не трябва да бъде считан за кандидат за пейката на Барса, но е ясно, че ако бъде поискан много трудно ще устои на изкушението да поеме каталунците.

Засега ръководството на бърза с взимането на крайното решение, но обмисля вариантите, сред които попадат още Луис Енрике, Михаел Лаудруп, Франк де Бур, Роберто Мартинес и предпочитаният от феновете Юрген Клоп.