Треньорът на Барселона Херардо Мартино също не е доволен от представянето си начело на отбора. Наставникът обяви това на пресконференцията преди мача с Атлетик Билбао в неделя.

Аржентинецът е на път да остави каталунците без трофей след като тимът отпадна на 1/4финалите в Шампионската лига, загуби финала за Кралската купа и е на 4 точки от първото място в Примера. Това води до сериозни спекулации, че специалистът ще си тръгне през лятото.

„Предвид резултатите не мога да бъда доволен от своето представяне и от работата си. Очакванията бяха големи, но след като не могат да бъдат изпълнени, никой няма да бъде щастлив“ изтъкна Мартино.

„Отпаднахме от два турнира, а в третия шансовете ни са малки, което е неприятно. Вече не разчитаме на себе си в тази надпревара. Ние обаче ще продължим да се борим, защото все още имаме някакви възможности, така че няма да се предадем“ добави той.

„Не мога да кажа нищо за бъдещето си. След края на сезона ще бъде анализирано постигнатото и тогава ще бъде направена оценка. В крайна сметка шансовете ни за титлата остават, защото се нуждаем само по една грешка от конкурентите си и няма да се откажем, докато имаме и математически шансове за успех“ каза още Мартино, който коментира и слуховете за бъдещето на Лео Меси.

„Не си представям, че той ще завърши кариерата си в друг клуб. Слуховете са нещо нормално. Така или иначе всеки играч минава през трудни периоди, а в неговия случай това веднага води до спекулации“.