Суперзвездата на Барселона Лионел Меси със сигурност ще получи предложение за нов договор, обяви президентът Хосеп Мария Бартомеу. 

По този начин той се надява да ликвидира слуховете, че бъдещето на аржентинеца е далеч от „Камп Ноу”. Такива информации се появиха след пораженията от последните дни, които са на път да оставят отбора без трофей за първи път от няколко сезона. 

„Меси има договор с нас до 2018-а година, но ние искаме да го подобрим и да го приспособим към настоящата ситуация във футбола” обяви Бартомеу пред TV3. 

„Според мен хората не са справедливи към него. През последните години той ни донесе страшно много победи, превърна се в лидер на отбора и за нас няма съмнение, че той ще продължи да бъде основна фигура за нас и в бъдеще. Лео е млад футболист, който остава най-добрият в света и ние имаме пълно доверие в него” добави президентът и обеща промени в отбора. 

„Засега няма нищо да разкриваме, тъй като все още продължаваме борбата си в първенството. Някои решения сме взели, други предстоят да бъдат взети в следващите няколко седмици. Продължаваме да работим и въпреки че не можем да говорим за революция, със сигурност ще има реконструкция на тима” каза още Бартомеу.